SØREN CARLOS RASMUSSEN
Stifter af Carlos Kitschen og foredragsholder
SØREN CARLOS RASMUSSEN
Stifter af Carlos Kitschen og foredragsholder
Send en uforpligtende forespørgsel
Søren Carlos Rasmussens resocialiseringsprojekt hjælper løsladte og tidligere kriminelle uden økonomisk støtte fra stat eller kommune med at få et arbejde og resocialisere sig i samfundet igen.
Projektet hedder Carlos' Kitsch'en, og er en kombination af Sørens navn, det tyske ord kitsch (at samle noget ubrugeligt) og det engelske ord kitchen (køkken). Projektet har til formål at støtte indsatte til en bedre løsladelse, og ønsket er at minimere risikoen for at vende tilbage til kriminalitet. Søren Carlos Ramussen hjælper så at sige kriminelle til en bedre tilværelse, og skaber samtidig mere tryghed i samfundet.
Udgangspunktet er caféen i Svendborg, som skal bruges til at resocialisere indsatte i deres sidste tid af deres afsoning. I samarbejde med kriminalforsorgen, high:five og Carlos`Kitsch`en, kan indsatte søge om at komme i praktik under den sidste tid af deres afsoning.
Søren Carlos Rasmussen er uddannet kok fra Schackenborg Slotskro, han har aftjent værnepligt og været FN-soldat i det tidligere Jugoslavien fra hold 1-5. Derudover er Søren uddannet skolelærer, og er tidligere ansat i Nyborg statsfængsel som skolelærer. I dag er idemand og ejer af Carlos' Kitsch'en.
I 2016 vandt Carlos' Kitsch'en Fællesskabsprisen, og i år løb projektet afsted med Tine Bryld Prisen 2017.
Foredrag
CARLOS' KITSCHEN
I dette personlige og tankevækkende foredrag, fortæller Søren Carlos Rasmussen om sit projekt Carlos' Kitschen, og om hvordan den kriminelle løbebane typisk starter.
Det er et foredrag, der går tæt på, hvordan det er at leve med kriminalitet, hvordan man håndterer afsoning, livet efter afsoning og praktiske/personlige udfordringer i forbindelse med at være i fængsel. Samtidig er det også en livsbekræftende historie, der går bag Carlos' Kitschen, fremtiden og visionerne. Foredraget lægger op til løbende spørgsmål og debat og er typisk aktuelt i udskolingsklasser, på bosteder for udsatte unge, for efterskoler, og lign.